L'advocat de Carles Puigdemont, Jaume Alonso-Cuevillas, ha recordat que el nou president espanyol, Pedro Sánchez, tindrà a les seves mans la possibilitat d'acostar els presos polítics catalans a presons de Catalunya, i espera que ho faci. "No hi ha motiu perquè els presos estiguin tan allunyats de casa seva. Se'ls podria traslladar perfectament a presons catalanes. Si això no s’ha fet fins ara, és perquè el govern espanyol no ho havia autoritzat", ha subratllat a RAC1.

Cuevillas ha expressat la seva confiança que amb la sortida del govern del PP algunes coses puguin variar, si bé el PSOE va votar a favor de l'article 155 per intervenir Catalunya. "El canvi de clima a nivell de govern i el relleu de fiscal general de l’Estat poden tenir una gran incidència en el procés. No hi afecta directament, però pitjor segur que no estarem", ha apuntat.

L'advocat també s'ha referit a la decisió de la Fiscalia alemanya de tramitar la petició espanyola d'extradició del president a l'exili, Carles Puigdemont, i ha justificat l'endarreriment. "Avui és el primer dia que la Fiscalia ha demanat l’extradició. Fins ara no ho havien pogut fer, perquè el jutge Llarena no parava d’enviar papers", ha manifestat.

Segons Cuevillas, la Fiscalia ha fet les seves al·legacions, assumint el seu paper i demanant tot el que reclama el Tribunal Suprem espanyol, i ara les defenses tindran dues o tres setmanes per presentar al·legacions. Després, hi haurà una vista i es prendrà la decisió final.