L'advocat Jaume Alonso-Cuevillas ha explicat que li ha arribat per "moltes vies" que tant la fiscal general de l'Estat com la ministra no creuen en les acusacions de rebel·lió i sedició dels presos polítics. Ho ha explicat en una entrevista al 324 on, d'altra banda, ha confessat que no creu que aquestes opinions de la fiscal i la ministra siguin d'ajuda pels encausats. 

El lletrat indica que el paper clau de cara al judici el té la Fiscalia General de l'Estat i que per tant és bon que la fiscal i la ministra no creguin en aquests dos delictes, no obstant això, Cuevillas ha recordat el cas del jutge Llarena.

Quan el president en l'exili i quatre exconsellers van denunciar el magistrat per falta d'imparcialitat en la causa contra el procés, el cas es considerava una qüestió privada que no requeria que l'Estat el defensés, però al cap de tres dies van canviar d'idea. Cuevillas considera que aquest canvi de pensament de la ministra es deu a que "no saben suportar la pressió de les associacions de jutges i fiscals, de la premsa espanyola i dels partits de dretes". Aquest precedent provoca que l'advocat no tingui molta confiança en la fiscal i la ministra.

Finalment, Cuevillas insta a no precipitar-se fins saber quin paper adopta la Fiscalia: "Podria ser que al final la Fiscalia rebaixés les acusacions, però VOX pressiona molt i el Suprem es podria posar de part seva i no de part de la Fiscalia". L'advocat dels presos ha conclòs que "hi ha incerteses però després de l'episodi de Llarena no hi ha molta esperança".