El diputat de Junts i jurista Jaume Alonso Cuevillas ha fet un llarg fil de Twitter sobre la defenestració de Laura Borràs com a presidenta del Parlament, amb el vot del PSC, ERC i la CUP, i ha insistit que es va prendre aquesta mesura "sense cap suport jurídic" i sense cap informe dels lletrats. Al seu entendre, tot plegat va estar motivat per raons polítiques d'ERC i en aquest sentit ha advertit que "ens acostem a un final de cicle" abans de finals d'any.

"En el cas d’Esquerra, podria també jugar l’intent de tapar la rendició de la taula de diàleg del dia anterior a Madrid. Amb uns acords que suposen l’abandonament de la via unilateral i l’acatament explícit del marc legal i constitucional espanyol. Un atac a la línia de flotació de l’acord de Govern. Dubto que l’agost faci oblidar res. Començarem el curs amb un 11 de Setembre reivindicatiu. Després, vindrà el debat de política general (sense la presidenta escollida, substituïda per una presidenta en funcions) i el 5è aniversari de l’1-O, que ja està escalfant el Consell per la República. L’estratègia d’ERC passa –així ho han explicitat els principals dirigents de la formació– per obtenir la derogació de la sedició abans de final d’any, fet que, com tothom sap –i tant de bo m’equivoqui–, no es produirà. Ens acostem a un final de cicle", ha assegurat.

Segons Cuevillas, l'article 25.4 del reglament que el PSC, ERC i la CUP van aplicar a Borràs de forma "incorrecta" no només és contrari a la Constitució Espanyola, sinó també a tots els tractats i convenis internacionals i europeus en matèria de drets fonamentals, "que consagren la presumpció d’innocència i el dret de participació política". Cita en aquest sentit un informe del llavors lletrat major Joan Ridao, exsecretari general d'ERC, criticant l'article 25.4 el 2018. "Pensem que fins i tot en cas de condemna per sentència ferma a una “pena de privació de llibertat que impossibiliti l’assistència a les sessions plenàries”, cal un dictamen motivat de la Comissió de l’Estatut del Diputat i un acord del ple, adoptat per majoria absoluta", recorda, i apunta que així ho preveu l'article 25.1. En el cas de Borràs només ho va tractar la mesa. "Diguem-ho clar: l’aplicació de l’article 25.4 a la diputada Laura Borràs no té cap suport jurídic; és una decisió política, injusta i partidista. Decisió política perpetrada a les vigílies del període estival amb l'intent d’aconseguir que l’agost faci oblidar la gravetat del tema", afegeix.