El dirigent de Junts Jaume Alonso Cuevillas ha decidit abandonar els seus càrrecs al Parlament per dedicar-se a temps complet a la seva professió d’advocat, segons ha anunciat Junts en un comunicat. Com a advocat s’encarrega, entre d’altres, de la defensa del conseller Lluís Puig pel cas de Sexena. Cuevillas, molt proper a la presidenta del partit, Laura Borràs, és actualment membre de l’executiva de Junts i com a diputat presideix la comissió de l’Estatut dels diputats. Aquesta decisió la va avançar fa uns mesos a la cúpula del partit i al president Carles Puigdemont.

Cuevillas va acompanyar Borràs a Madrid quan va encapçalar la candidatura de Junts al Congrés el 2019. A la primera convocatòria, el mes d’abril, encapçalava la llista per Girona, quan es van haver de repetir les eleccions, el 10 de novembre davant la impossibilitat de formar govern, va figurar com a número 4 per Barcelona.

Uns mesos més tard, va abandonar l’escó al Congrés per incorporar-se a la candidatura de Junts al Parlament per a les eleccions de febrer del 2021, que també va encapçalar Borràs.

Quan Borràs va ser escollida presidenta del Parlament el va situar a la Mesa, com a secretari segon. Això no obstant, la seva carrera a l’òrgan de govern de la cambra catalana va ser breu. Unes declaracions en què apostava per evitar tramitar propostes de resolució sobre el Rei i l’autodeterminació, com les que havien provocat una querella contra l’anterior Mesa, van provocar la seva renúncia. El va substituir al càrrec una altra de les dirigents més properes a Borràs, Aurora Madaula.

La següent de la llista de Junts per la demarcació de Barcelona és Elena Fort, vicepresidenta institucional del Futbol Club Barcelona, portaveu de l'equip blaugrana i una de les responsables de l'Espai Barça. Fort, considerada del sector pragmàtic, és actualment una de les assistents del grup parlamentari de Junts.

Revés per a Borràs

La marxa de Cuevillas del grup i del partit en aquests moments representa un dur revés per al sector de Junts que lidera Borràs. A finals de gener, la presidenta i els seus dirigents afins no van poder evitar que fos expulsada del grup parlamentari la diputada laurista Cristina Casol, després que va denunciar que havia patit assetjament al grup parlamentari per raó de sexe. La denúncia de Casol va provocar un profund malestar al grup parlamentari, que tampoc no ha amagat la contrarietat per una denúncia en el mateix sentit de la secretària segona de la mesa i persona de màxima confiança de Borràs, Aurora Madaula.

Cuevillas ha atribuït la seva decisió d'abandonar els càrrecs a Junts a la voluntat de dedicar-se plenament a la seva feina com a advocat, on s'ha encarregat de la defensa de diferents casos contra dirigents independentistes i càrrecs del govern, entre els quals Carles Puigdemont. Precisament, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha anunciat avui l'obertura de judici oral d'un dels seus casos contra el conseller i diputat de Junts Lluís Puig pel cas dels béns de Sixena. El judici s'obre set anys després que l'Ajuntament de Vilanova de Sixena i el govern d'Aragó presentessin la denúncia. La causa de Puig s'haurà de seguir al TSJC arran la condició d'aforat del diputat.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!