El portaveu de CSQP, Joan Coscubiela, ha anunciat que han presentat una proposta de resolució perquè el ple reprovi el coordinador general del PP, Xavier García Albiol, “pel seu comportament xenòfob i les declaracions racistes”.

La iniciativa sorgeix després de la polèmica amb la regidora musulmana de Badalona, Fàtima Taleb. Coscubiela ha advertit que el Parlament no pot tolerar aquest tipus de declaracions i que “ha de denunciar el comportament del diputat”.

"És imprescindible que el Parlament denunciï aquests comportaments per intentar posar-hi fi d'una vegada per totes", ha assegurat aquest dimarts en roda de premsa al Parlament. En aquest sentit, per Coscubiela, el discurs del dirigent popular és un "experiment 'lepenista' tremendament perillós" perquè "pot generar conflictes greus, afecta l'essència de la democràcia", ha reblat Coscubiela.

La coalició d'esquerres al Parlament ha celebrat que s'hagi "aconseguit avortar" la tasca d'Albiol a Badalona però ha lamentat que l'exalcalde de la ciutat continuï "impulsant, justificant, tolerant, alimentant comportaments xenòfobs". "És hora que Catalunya digui prou a través del Parlament", ha advertit Coscubiela en roda de premsa.

La polèmica

La proposta de resolució de CSQP arriba després que la regidora musulmana de la ciutat Fàtima Taleb hagi denunciat públicament haver patit nombrosos "atacs de racisme i islamofòbia" des de fa un any i mig. Segons la regidora, aquests atacs són fruit "de la política del senyor Albiol del Partit Popular, que es va dedicar durant el seu mandat a sembrar l'odi i a dividir la ciutadania, vinculant els problemes com la pobresa, l'atur i la falta de seguretat a l'arribada de persones de procedència estrangera o fins i tot vinculant el terrorisme a l'Islam".