Cs i PSC-Units volen que els lletrats del Parlament facin un nou informe sobre la situació del president de la Generalitat, Quim Torra, tenint en compte que pròximament el Tribunal Suprem (TS) s'ha de pronunciar si manté cautelarment l'acta de diputat de Torra. El PSC ha fet aquesta petició a la Junta de Portaveus d'aquest dijous tenint en compte que dilluns que ve hi haurà ple al Parlament i, per tant, s'haurà de votar. Per la seva banda, Cs també ha registrat la mateixa petició. Però és el president del Parlament, Roger Torrent, qui decideix els informes que s'encarreguen als lletrats de la cambra.

El passat 13 de gener els lletrats del Parlament ja van defensar en un informe que la Junta Electoral Central (JEC) no li pot treure l'acta de diputat al president de la Generalitat. Afegien que el cessament ha de passar per la cambra catalana i que, en tot cas, si fos cessat, podria mantenir el càrrec de president.

El Suprem ha de resoldre ara la petició de Torra perquè deixi sense efecte la resolució de la JEC de retirar l'acta de diputat al president de la Generalitat després que el TSJC l'hagi condemnat a un any i mig d'inhabilitació per desobediència. Així doncs, el TS no resol sobre el fons de la qüestió i, per tant, encara no hi haurà sentència ferma.