Nou gir de guió al serial polític de Múrcia. Després que el president Fernando López Miras, del PP, hagi reclutat tres dels sis diputats de Ciutadans per a fer fracassar la moció de censura, ara la formació taronja intenta salvar-la desesperadament. Segons han avançat diversos mitjans, la coordinadora regional de Ciutadans i candidata a la moció, Ana Martínez Vidal, ha ofert un acord als tres exdiputats de Vox a l'Assemblea, que van ser expulsats del partit. L'objectiu: salvar la moció presentada per Ciutadans i el PP. El portaveu estatal del partit, Edmundo Bal, justament ha reclamat als 45 diputats autonòmics que "votin en consciència".

Segons informa l'agència EFE, un dels diputats expulsats del partit d'extrema dreta, Francisco Carrera, ha reconegut que han mantingut converses amb Martínez Vidal després que ella els hagi trucat per oferir-los un pacte. Fonts del grup dels díscols de Vox han assegurat que Carrera, Juan José Liarte i Mabel Campuzano estan "deliberant" sobre la proposta.

En roda de premsa des de la seu de Madrid, el portaveu al Congrés, Edmundo Bal, ha carregat contra els diputats que s'han "venut" al PP, que n'ha "comprat el seu silenci". Ni ha confirmat ni ha desmentit les converses amb els tres ex-Vox, tot i que ha insistit als 45 diputats de l'Assemblea que "si us plau votin en consciència". 

El PSOE i Ciutadans --sense els tres diputats díscols-- sumen 20 dels 45 diputats de l'Assemblea de Múrcia. D'aquesta manera, per a poder aconseguir la majoria absoluta que requereix la moció de censura, necessitarien tres vots més, que podrien ser els tres exdiputats de Vox.

Ciutadans expulsa els dissidents

Els tres diputats de Ciutadans que podrien fer fracassar la moció de censura són Isabel Franco, Francisco Álvarez i Valle Miguélez. Tots tres, després de ser nomenats consellers, han estat expulsats per la formació taronja. Segons ha anunciat el president Fernando López Miras en roda de premsa aquest migdia, el govern murcià mantindrà el programa i aquestes tres persones formaran part de la nova estructura. Per una banda, Franco continuarà com a vicepresidenta. Per l'altra, Álvarez serà conseller d'Ocupació, Investigació i Universitats, mentre Valle Miguélez ho serà d'Empresa i Indústria.

La vicepresidenta Isabel Franco ha acompanyat López Miras en la compareixença. I ha assegurat que el que han fet és “mantenir la nostra paraula i respectar els ciutadans de la regió”. Si va signar la moció de censura, ha justificat, va ser “per disciplina de partit”. Però ha revelat que molt aviat va veure que tot plegat s’estava ordint des de Madrid. “No em van escollir per entregar el govern a Pedro Sánchez ni per a trair els murcians”, ha reblat.