Ciutadans i PP s'han reafirmat aquest dijous, en una reunió al Parlament que ha durat escassament mitja hora, en la moció de censura contra el president Quim Torra i han coincidit a collar al primer secretari del PSC, Miquel Iceta, perquè hi doni suport. Després que els socialistes ratifiquessin l'abstenció en la votació de dilluns, la líder de Cs, Lorena Roldán, ha volgut insistir que "encara hi ha temps" i li ha demanat que rectifiqui. "O està amb la convivència i la democràcia o està amb Torra i els comandos", ha afirmat.

Malgrat la manca de suports, Cs i PSC només tenen 40 diputats, és a dir, menys d'un terç de la cambra, tots dos partits han defensat que no contemplen retirar la moció de censura. "Està totalment descartat", ha afirmat Roldán, que ha considerat una "urgència" votar contra Torra perquè, tot i no tenir els suports, considera que és una manera de visualitzar la "unitat constitucionalista".

A més, la dirigent del partit taronja ha tornat a justificar la decisió de presentar ara la moció de censura i no abans, ja que ha defensat que en els últims dies han passat "coses gravíssimes" i s'han traspassat "línies vermelles". Ho ha dit en referència a les detencions dels CDR acusats de terrorisme, als que considera que el president Torra ha "aplaudit", i també al fet que des del Govern es digui que no s'acceptarà la sentència. 

Per la seva banda, el president del subgrup dels populars, Alejandro Fernández, ha exhibit sintonia amb Roldán i, en sortir també de la breu reunió, ha coincidit en posar pressió sobre Iceta assegurant que "no té excuses" per no donar-hi suport. "Tothom ha de demostrar amb qui està, si amb Torra o amb la democràcia", ha dit, apel·lant també als comuns.

A més, Fernández ha assegurat que la moció, malgrat no tenir possibilitats de prosperar, serà un missatge d'"unitat constitucionalista i democràtica" i s'ha mostrat convençut que malgrat no guanyar a l'hemicicle sí que ho farà davant l'"opinió pública".