El grup parlamentari de Ciutadans (Cs) ha abandonat la comissió d'investigació de l'Operació Catalunya, per "l'ús partidista" que en fan JxSí i la CUP. En un comunicat, el portaveu de Cs a la comissió que investiga casos d'espionatge polític, Matías Alonso, ha argumentat que s'hi està "desvirtuant la finalitat d'aclarir els fets i de dilucidar responsabilitats polítiques".

Segons el diputat de Cs, els partits independentistes "estan forçant el reglament del Parlament en ampliar i modificar a conveniència el pla de treball acordat".

Cs sempre ha rebutjat el nom d''Operació Catalunya' perquè considera que aquestes suposades pràctiques no afecten només els catalans i creuen que es tracta d'un concepte que fan servir els independentistes per victimitzar la seva situació.

Amb la seva marxa, Cs se suma al PP, que no ha participat en cap sessió, i al PSC, que va abandonar aquest espai quan JxSí i la CUP van vetar totes les compareixences que havia sol·licitat l'oposició a la comissió d'investigació sobre el cas Vidal.