La presidenta de Cs, Inés Arrimadas, ha afirmat aquest diumenge que "la Constitució està amenaçada tots els dies" i ha avançat que el seu partit enviarà un exemplar de la Carta Magna a tots els ajuntaments governats per independentistes, per reivindicar-la.

"Després de conèixer la història d'Espanya, no podem donar per fetes les nostres llibertats, i per això cal reivindicar i defensar la Constitució", ha dit en un acte de Cs juntament amb el líder del partit a Catalunya, Carlos Carrizosa, en l'aniversari del referèndum constitucional.

Ha afirmat que la Constitució serà "l'eina per superar el procés" i que l'independentisme mai no aconseguirà un consens major sobre el seu projecte que el consens que es va formar entorn del text constitucional, al qual van donar més suport del 90% de catalans que van votar en referèndum.

Ha defensat que Catalunya és una de les comunitats on "més cal celebrar" el Dia de la Constitució, i que els qui no participen als actes de commemoració rebutgen els seus valors i principis, que són també els de la UE, ha destacat.

"A l'altura de la generació de 1978"

A més, ha acusat al govern espanyol que "elegeix com a socis els que no creuen amb l'Espanya diversa" que consagra la Constitució, i, davant de les eleccions catalanes a cridat a evitar que el PSC pugui pactar amb els independentistes després dels comicis.

En aquest sentit, ha demanat el 14-F garantir un Govern "a l'altura dels catalans", per centrar-se en l'ocupació, l'educació, la innovació i les inversions, i que no es basi en l'independentisme.

Per a Arrimadas, "no hi ha un període tan llarg en la història d'Espanya d'igualtat, prosperitat, pau i convivència" com els 42 anys en què ha regit la Carta Magna, que va néixer d'un consens que ara --ha dit-- és impensable.

Ha defensat que un dels seus objectius polítics és estar "a l'altura" de la generació que va tirar endavant la Constitució, que considera també que és una de les que més ha patit les conseqüències de la pandèmia de la Covid-19.