Ciutadans ha demanat la dimissió de la consellera d'Universitats i Recerca, Gemma Geis, per haver titllat de "feixista" l'associació Assemblea per una Escola Bilingüe en Cataluña (AEB), la qual va ser autora del recurs que va provocar que el TSJC ordenés al Govern que ofereixi els exàmens de les Proves d'Accés a la Universitat (PAU) en qualsevol de les llengües oficials de Catalunya, "sense preferència per cap d'elles".

"Exigim la dimissió de la senyora Geis. Ens sembla intolerable que titlli de feixista una entitat que la defensa la igualtat de drets entre catalanoparlants i castellanoparlants. És imprescindible que dimiteixi immediatament o, com a mínim, que demani perdó i es retracti. Denota fins a quin punt està viciat el debat a Catalunya", ha exigit el portaveu de Ciutadans, Nacho Martín Blanco, en una atenció als mitjans aquest dimecres.

Geis va fer aquestes declaracions ahir en una entrevista a Els Matins de TV3, on va explicar que aquesta entitat antiimmersió va acusar i assenyalar professors d'identificar els alumnes que demanen fer l'examen en castellà. "I això és fals. No han provat res d'això", va afegir.

Martín Blanco també ha demanat que Assemblea per una Escola Bilingüe en Cataluña (AEB) comparegui al Parlament "perquè expliqui la seva defensa d'una escola bilingüe i d'una societat oberta i plural". Per la seva banda, el PP ha demanat la compareixença parlamentària de Geis per aquesta mateixa qüestió.

Defensa d'Anna Grau

Per altra banda, Martín Blanco ha sortit en defensa de la seva companya, la diputada Anna Grau, qui, segons ha explicat, ha patit una campanya d'assetjament per la seva manera de vestir. El portaveu taronja ha acusat Junts i la presidenta del Parlament, Laura Borràs, d'avalar i participar en aquesta campanya.

"Si això passés amb una diputada separatista, cremaria Troia, obriria tertúlies i telenotícies de TV3. Però quan la víctima és constitucionalista no mereix l'atenció dels mitjans públics catalans", ha lamentat Martín Blanco, que ha acusat el "nacionalisme de "no tenir escrúpols".

Aeroport del Prat

Per últim, el portaveu taronja s'ha referit a la suspensió de l'aeroport del Prat per part del govern espanyol i ha culpat el Govern. "El Govern de la Generalitat ha estat fent el de sempre, amb les seves discussions internes. Ens sembla inadmissible que la Generalitat no tingui presents els interessos econòmics dels ciutadans i hagi permés la pèrdua de l'ampliació que hagués estat una oportunitat de progrés per a la ciutadania de Catalunya i Espanya", ha carregat.

Martín Blanco ha acusat ERC i Junts de perdre oportunitats perquè, segons ha dit, no entenen com funciona l'economia lliure de mercat i pel seu "integrisme medioambientalista".

 

Imatge principal: el protaveu de Ciutadans al Parlament, Nacho Martín Blanco / Foto: ACN