El candidat de Ciutadans a les eleccions autonòmiques a Astúries, Juan Vázquez, ha anunciat aquest dilluns la seva renúncia a l'escó al parlament regional per les seves discrepàncies amb els pactes de la formació amb Vox. Vázquez ha fet pública la decisió després que l'Executiva de Ciutadans ratifiqués que no investiria Pedro Sánchez com a president i rebutgés obrir una negociació amb el PSOE.

Aquesta dimissió se suma a les anunciades aquest dilluns de l'eurodiputat Javier Nart i el portaveu econòmic de la formació unionista,Toni Roldán.

Vázquez és exrector de la Universitat d'Oviedo i es va presentar com a independent. El candidat ja havia mostrat després de les eleccions la seva disposició a buscar acords amb el futur Govern socialista d'Astúries per donar-li estabilitat i es va alinear amb la postura de l'exprimer ministre francès Manuel Valls sobre la política de pactes de Ciutadans.

Així, Vázquez es va desvincular del resultat de les negociacions entre Ciutadans i el PP que van permetre als populars recuperar l'alcaldia d'Oviedo després de quatre anys de govern del PSOE amb Somos i Izquierda Unida, i va manifestar la seva voluntat d'assumir el protagonisme que li corresponia en la negociació autonòmica.