El número dos de Ciutadans, Carlos Carrizosa, ha reconegut que és "molt complicat" formar Govern després dels resultats de les eleccions del 21-D, i ha afegit que primer caldrà veure si JxCat i ERC es posen d'acord entre ells i, posteriorment, amb la CUP. Amb tot, ha assegurat que la seva formació "no ha llençat la tovallola" per intentar assumir el govern si no hi ha acord de les forces independentistes.

En declaracions a La Sexta, Carrizosa ha assegurat que la formació unionista està ara en una fase d'"esperar i veure". En ser preguntat si prefereix un president de JxCAT o un d'ERC, ha contestat que preferiria Inés Arrimadas com a presidenta i ha afegit que en tot cas, sigui qui sigui el president, el que ha de fer és "respectar les lleis". En aquest sentit, ha valorat que ni el "fugit" Carles Puigdemont ni Oriol Junqueras "no semblen gaire disposats" a fer-ho.

Sobre Puigdemont, ha valorat que "no sembla el millor exemple de respecte a les lleis" i sobre Junqueras ha mencionat que la justícia "ha dit que hi ha risc de reiteració delictiva". "Cap dels dos presenta a priori gaires garanties de respectar les lleis", ha declarat. Amb tot, ha afirmat que la investidura es presenta "complicada" per la composició del Parlament resultant del 21-D.