La celebració de la Festa Major de Sant Pere de Reus (Baix Camp) ha acabat amb crits a favor de la independència i xiulets a les autoritats, segons ha informat el Canal Reus TV. La celebració de Sant Pere és l'acte més popular de la capital del Baix Camp en aquesta època de l'any, i en aquesta ocasió ha coincidit amb el relleu a l'alcaldia, que ara ostenta la socialista Sandra Guaita amb el suport d'ERC i d'Ara Reus. 

Quan les autoritats han aparegut a la plaça han començat els crits independentistes i també els xiulets. Tot i les protestes no s'han produït incidents.

En l'edició de l'any passat no es va produir aquesta protesta reivindicativa. El llavors alcalde de Tarragona, el republicà Pau Ricomà, va ser l'encarregat d'encendre la popular tronada, i la gent va respondre festivament al crit de "Reus capital, Tarragona sucursal" seguint la llegendària rivalitat entre les dues ciutats. 

En aquesta ocasió la tronada l'ha encesa l'exalcalde Carles Pellicer (Junts).

La Síndica de Greuges de Catalunya, Esther Giménez-Salinas, ha estat la convidada d'honor de la Festa Major de Sant Pere 2023. L'alcaldessa de Reus ha convidat també per aquest any la presidenta del Consell Comarcal del Baix Camp, Rosa M. Abelló Borràs (ERC), i els alcaldes i alcaldesses de la comarca. Els abanderats han estat la Síndica de Greuges Municipal, Anna Civit; Maria Lluïsa Amorós, comissària de l'Any Amorós, amb motiu del centenari del naixement del poeta i escriptor reusenc, i el Col·lectiu H2O.

El pregó de la festa major el va fer diumenge passat l'esportista reusenca i fisioterapeuta i osteòpata Núria Gil Clapera. En el seu parlament va reivindicar els valors que li ha donat l'esport com són "l'esforç, el treball, la constància, la disciplina, el treball en equip, el respecte, el compromís i l'autoconeixement", alhora que va reivindicar la ciutat. "Reus és el meu refugi i, a la vegada, el meu lloc d'escapament, una ciutat a la qual no li falta de res", va dir l'atleta. Donar visibilitat a les dones i trobar referents femenines va ser una altra de les peticions del pregó.