La crisi entre Espanya i Flandes atiada pel ministre d'Afers Estrangers, Josep Borrell, ha centrat aquest dijous el debat al Parlament belga. Diversos diputats flamencs han carregat contra l'estat espanyol en les seves intervencions i han demanat al govern federal que els faci costat en aquesta polèmica.

Peter Luykx, diputat de l'N-VA, s'ha referit a Espanya com un estat que "no és digne de ser membre europeu" mentre continuï tenint presos polítics. "Malgrat les represàlies d'Espanya cap a Flandes, repeteixo les paraules del president del Parlament flamenc Jan Peumans", ha reiterat, en referència al missatge de suport que va indignar Borrell. 

Luykx, que ha intervingut amb dos llaços grocs pels presos a la solapa, ha defensat que s'hauria de fer un toc d'atenció a Espanya, i no a Flandes, per la situació que s'està vivint a Catalunya. "Això és el món al revés!", ha criticat.

El diputat també ha recordat que Flandes té la seva pròpia política exterior i ha demanat "solidaritat diplomàtica" en aquest assumpte al govern federal belga i al ministre d'Afers Exteriors, Didier Reynders.

Una altra diputada flamenca, Veerle Wouters, ha instat a "dir les coses pel seu nom": "Un país que empresona les persones per les seves opinions és un estat díscol. Així de baix ha caigut Espanya".