L'ONG Amnistia Internacional està rebent incomptables retrets per part de socis i usuaris després de publicar un comunicat considerat massa tou davant de l'empresonament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart i la desestimació dels seus recursos per ser alliberats. "És un pas en la direcció equivocada", diu el text.

Des del passat divendres, dia en què l'organització va fer pública aquesta reacció a Twitter, se'ls ha acusat de no dur a terme una resposta més ferma i activa per por a "perdre ingressos", ja que quasi la totalitat del seu finançament prové de donacions dels socis.

Els usuaris demanen una campanya a nivell internacional amb recollida de signatures o enviament de cartes. També retreuen a la secció catalana d'Amnistia Internacional, integrada dins l'espanyola, no haver fet difusió del comunicat en altres comptes de Twitter de l'organització a banda del d'@aministiaCAT.

A més de les queixes, alguns socis han anunciat la seva baixa de l'entitat en els propers dies pel desacord amb aquesta resposta. Tot i això, des de la mateixa entitat asseguren que només se n'ha fet efectiva una i destaquen que tancaran l'any amb el rècord històric de socis superant els 18.000.

Amnistia es defensa

Davant de tot això, l'organització ha respost a través de la mateixa xarxa social. Asseguren que és un posicionament a nivell internacional, però que les actuacions concretes que es duen a terme depenen de "molts factors", com "la gravetat o la urgència -per exemple una execució imminent-", entre d'altres, i es decideixen des de la seu central, a Londres.

Com a defensa, Amnistia recorda que és l'única organització internacional que ha demanat l'alliberament dels Jordis i reitera que el comunicat també exigeix "la retirada del càrrec de sedició i la seva sortida immediata de la presó provisional".

Pel que fa a l'empresonament dels consellers del Govern, Amnistia no s'ha manifestat encara de manera oficial però asseguren que estan "seguint de prop la situació".