Una quarantena d'assemblees territorials de l'ANC estan recollint signatures de suport a un document que recull diferents mesures per fer "més transparents els processos d'elecció i votació" dels membres del Secretariat Nacional. La campanya Mésassemblea.cat es posa en marxa quan encara no fa un any que Jordi Sánchez va ser escollit president de l'entitat amb certa mala maror entre alguns dels assistents a l'assemblea de Cardona.

En declaracions a El Nacional, Enric Blanes, un dels impulsors de la campanya, desvincula aquest capítol en concret de la campanya. "Tot plegat no sorgeix de cap episodi concret sinó de la preocupació, molt estesa entre les assemblees territorials, que l'ANC s'ha de reforçar perquè ha de ser capaç d'estirar del moviment independentista per davant dels partits polítics", ha explicat Blanes. Es tracta d'una campanya, ha afegit, "en positiu i que surt de les bases". L'objectiu és que "les assemblees territorials tinguin un paper més fort i una connexió més estreta amb el secretariat nacional". Blanes argumenta que "vindrà una etapa molt dura" i que l'assemblea ha de ser capaç de marcar el camí cap a la independència.

En aquest sentit, el moviment Mésassemblea.cat vol que les territorials tinguin més pes a l'hora d'escollir els membres del Secretariat i també que les estratègies que aprovi la direcció de l'ANC estiguin en sintonia amb el dia a dia del territori. Blanes sosté que la comunicació entre territorials i el Secretariat no és bona arreu del territori: "hi ha zones on la comunicació entre les territorials i els representants de la regió al Secretariat és molt fluida i d'altres on no passa això". Partint d'aquest neguit compartit entre diferents assemblees territorials, Mésassemblea.cat busca reforçar l'entitat amb un paquet de propostes de millora. Són 22 punts consensuats entre la majoria de les territorials promotores. 

Per tal que aquest paquet de mesures es discuteixin a l'assemblea ordinària que l'ANC celebrarà a Manresa el proper 17 d'abril, Mésassemblea.cat ha d'aconseguir 2.000 signatures abans del 31 de març.