El malestar amb el govern espanyol pels polèmics seguiments que ha fet la seva ambaixada no para de créixer a Suïssa. Si aquest matí el diari més venut del país, el tabloide Blick, denunciava pràctiques d'espionatge espanyol al país helvètic en una operació per controlar la delegació catalana, ara la polèmica s'ha estès a la televisió. La RSI, el canal públic, ha informat amb extensió dels fets denunciats.

La televisió suïssa reconeix que la part més gran de la informació recollida per l'ambaixada s'ha obtingut de fonts i esdeveniments públics, però assegura que les autoritats espanyoles van demanar també ajuda "als serveis secrets", en concret al CNI. "L'informe [de l'ambaixada espanyola] no aclareix si s'ha concedit aquesta ajuda", afegeix. Apunta que a més de fer seguiments a catalans independentistes, també en fa de ciutadans suïssos simpatitzants de la causa catalana.

WhatsApp Image 2019 08 11 at 15.51.43

El text de l'ambaixada espanyola que demana ajuda al CNI, i que cita el diari Blick

RSI

RSI apunta que l'ambaixada espanyola argumenta que les seves activitats s'emmarquen en la Convenció de Viena. Però segons la televisió suïssa, que cita Blick, aquesta declaració és molt genèrica, "perquè les activitats d'espionatge no estan regulades internacionalment".

L'activitat d'espionatge en un altre país sempre està considerada il·legal.