L'acta del màster que va exhibir la presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, té almenys dues firmes falsificades. Així ho sosté El Confidencial, que afirma que el document que va utilitzar Cristina Cifuentes en un intent desesperat de demostrar que va acabar el seu màster de la Universitat Rey Juan Carlos el 2012 es va crear unes hores després que esclatés l'escàndol.

Font: El Confidencial

Segons sosté el diari, almenys dues de les tres firmes de professores que figuren a la presumpta acta de presentació del treball final de màster de la presidenta madrilenya van ser falsificades, segons l'Institut de Dret Públic de la universitat. Dos de les tres docents, Alicia López de los Mozos i Clara Souto, mai no van estampar la seva rúbrica a l'acta. Ahir, el programa El intermedio de La Sexta va demanar explicacions a una de les professores i no va obtenir cap resposta.

Cifuentes dona avui explicacions

Aquesta nova evidència coincideix amb un dia especialment complicat per a Cifuentes. Avui compareixerà, per exigència de l'oposició, en un ple extraordinari de l'Assemblea de Madrid per donar explicacions sobre la polèmica del màster que va cursar a la Universitat Rey Juan Carlos (URJC) i ho farà després de 13 dies sense oferir declaracions sobre això als mitjans de comunicació.

Es tracta d'una cita extraordinària per a Cifuentes, que es va estrenar aquest any amb la controvèrsia que va generar la tramesa de les actes del Canal d'Isabel II, relacionades amb el cas Lezo, a l'oposició per la pèrdua de la providència que l'autoritzava i amb les declaracions de l'exsecretari general del PP de Madrid Francisco Granados, que va assegurar en seu judicial que Cifuentes tenia coneixement del presumpte finançament il·legal del PP de Madrid.

Precisament per aquesta qüestió, la presidenta autonòmica va comparèixer fa dues setmanes al Congrés dels Diputats en la comissió que investiga la qüestió. Allà es va defensar de les acusacions que considera "difamatòries sense proves", i va acusar l'oposició d'utilitzar aquesta institució per fer-li mal políticament.