Una vintena de seccions locals de Podem han tancat per estar amb desacord amb el seu secretari general, Pablo Iglesias, que consideren que va forçar el pacte electoral amb Catalunya en Comú el 21-D. Segons ha informat RAC1, un sector important dels podemites catalans, 25 agrupacions —cercles—, entre les quals hi ha la de Lleida, Vilafranca del Penedès i Vielha. Els membres que abandonen la formació s'apunten a la plataforma Som Alternativa d'Albano Dante Fachin. La crisi de Podem no implica necessàriament la dissolució dels cercles, sinó la dimissió d'una part dels membres, tal com apunten agrupacions com Podem Ribagorça.

En declaracions a RAC1, dos membres dels cercles de Mataró i Terrassa, Montse Morón i Anibal Garzón, han criticat una suposada deriva de Podem Catalunya en què s'hauria forçat l'acord amb els comuns, tot després de la destitució d'Albano-Dante Fachin com a secretari general.

"Pablo Iglesias ha donat ordres de dalt a baix", ha assegurat Morón, una idea a la qual s'ha afegit Garzón, que ha assegurat que existeix "una estructura centralitzada a Madrid que ha trencat amb tota la línia plurinacional i la línia de participació de base".