El conflicte de Rússia ha obert una crisi al govern espanyol, després de la decisió de la ministra de Defensa, Margarita Robles, d'enviar efectius navals al mar Negre i estudiar si aportarà caces de guerra a Bulgària en el marc de l'OTAN. Podem ha respost la decisió de l'executiu, avalada per Pedro Sánchez, amb un contundent comunicat contra la implicació d'Espanya en l'escalada bèl·lica. "Des de Podem rebem amb profunda preocupació l'increment de la tensió bèl·lica a Ucraïna i rebutgem l'augment dels moviments de tropes i l'enviament de vaixells i caces a la zona", assenyalen. "Les tensions entre els EUA i Rússia no es poden traslladar dins de la UE perquè hi sortiríem perdent tots i totes. No pot ser tampoc el moment en què des de dins de la UE es faci servir el moment de tensió per fer avançar postures que tenen poc d'europeistes", insisteixen.

L'exlíder de Podem Pablo Iglesias encara ha estat més contundent, i no ha dubtat a comparar el que fa Sánchez amb el que va fer José María Aznar en la Guerra del Golf. Ha demanat al sector socialista del govern que no munti el “partit de la guerra” amb el PP, rememorant la intervenció a l'Iraq del 2003. "A Europa, per raons econòmiques i geoestratègiques, li convé rebaixar la tensió entre els EUA i Rússia. El furor pro-EUA va acabar amb Aznar i avui seria una gran matusseria de la part socialista del govern enfrontar-se a tots els socis i muntar el 'partit de la guerra' amb el PP", ha deixat anar. També el secretari d'Estat d'Agenda 2030 i líder del PCE, Enrique Santiago, correligionari de la vicepresidenta Yolanda Díaz, ha insistit a Twitter el malestar d'Unides Podem i ha titllat la reacció de l'OTAN i la participació d'Espanya de "greu error" i d'"estratègicament maldestra". "Europa ha d'aportar mesures per desescalar el conflicte EUA-Rússia, evitar militaritzar-lo i donar garanties de pau per a les parts", ha apuntat Santiago.

Un vaixell de l'Armada espanyola anomenat Meteoro s'ha dirigit aquest dilluns al mar Negre des de les illes Canàries enmig del conflicte amb Rússia per Ucraïna. Aquest moviment es dona en el marc de les missions permanents de l'OTAN, encara que s'ha avançat uns dies per la recent escalada de tensions a la zona. Així ho ha explicat la ministra de Defensa espanyola. Paral·lelament, la ministra també ha avançat que també enviarà d'aquí "tres o quatre dies" la fragata Blas de Lezo i ha ofert enviar caces de guerra a Bulgària pel perill imminent d'invasió a la frontera amb Ucraïna. Arran del fracàs de les converses entre les parts, tant Rússia com els Estats Units i els seus respectius aliats han començat a efectuar desplegaments militars a la zona. Aquest mateix dijous, l'Exèrcit rus ha anunciat maniobres a gran escala, en les quals participaran més de 140 vaixells i gairebé 10.000 soldats.