Crisi sense aturador a Ciutadans, que ha fulminat el candidat a Castelldefels per "falta de lleialtat". Segons ha avançat l'ACN, el Comitè Autonòmic del partit ha argumentat que s'ha perdut la confiança cap al regidor per la "incapacitat de construir un equip solvent" per concórrer a les eleccions municipals del 28 de maig. I és que "fa setmanes" que Massana no respon els missatges i trucades dels representants de la formació a l'hora de preparar els comicis, segons han explicat fonts de Ciutadans: "Li hem trucat diversos representants per parlar urgentment".

🗓️ Calendari de les Eleccions Municipals 2023 a Catalunya: quan són, dates clau i candidats

📝 Candidats a les eleccions municipals 2023 a Castelldefels: tota la llista

De moment, a Ciutadans han descartat expulsar el regidor del grup municipal i s'han mostrat a l'espera per si és el mateix Massana qui dimiteix com a representant del partit a l'Ajuntament de Castelldefels — un cop s'ha decidit que no sigui l'alcaldable. La formació preveu presentar "en breu" el nou candidat i els membres que formaran la llista. Sigui com sigui, les perspectives electorals no són bones, fins al punt que el principal repte de Massana era seguir amb veu al consistori. En les últimes eleccions, Ciutadans no va arribar al 7% dels vots... i ara la situació, lluny de millorar, sembla que ha empitjorat.

El fitxatge de Massana

Massana encara és regidor de Ciutadans a l'oposició de Castelldefels i ja va encapçalar la candidatura tant l'any 2015 com el 2019. Al novembre, el portaveu del partit al Parlament, Nacho Martín Blanco, va anunciar que el Comitè Autonòmic de la formació l'escollia com a cap de llista per la seva "solidesa, compromís i trajectòria". A més, augurava ampliar la representació assolida des del 2015 — quan Ciutadans va irrompre al municipi amb dos regidors que va mantenir el 2019. Uns mesos després, Massana ha estat fulminat per "falta de lleialtat".

En clau municipal, aquest dimecres hem sabut que Jordi Cañas tancarà la llista de Ciutadans a les eleccions municipals de Barcelona. La llista completa també inclou en el lloc 21 l'escriptora intel·lectual i fundadora del partit l'any 2005 Ana Nuño. L'alcaldable Anna Grau ha celebrat la incorporació de Cañas i ha manifestat que "ha portat i porta molt alt el pavelló taronja amb la seva característica integritat i lluita irrenunciable per les llibertats". En aquest sentit, ha assegurat que l'eurodiputat "és un exemple i una inspiració". "És un gran honor que accepti posar el colofó d'or a la candidatura", ha afegit.