L'eurodiputat de Ciutadans al Parlament Europeu Jordi Cañas ocuparà el tancament simbòlic de la llista de la formació liberal que liderarà Anna Grau per a les pròximes eleccions municipals a Barcelona del 28 de maig. La llista completa, que s'ha registrat aquest dimecres davant la Junta Electoral de Zona, també s'inclou en el lloc 21 l'escriptora intel·lectual i fundadora de Ciutadans el 2005 Ana Nuño. L'alcaldable de Ciutadans a Barcelona, Anna Grau, ha celebrat la incorporació de Cañas i ha manifestat que "ha portat i porta molt alt el pavelló taronja amb la seva característica integritat i lluita irrenunciable per les llibertats". En aquest sentit, ha assegurat que l'eurodiputat “és un exemple i una inspiració”.   

📅 Calendari de les Eleccions Municipals 2023 a Catalunya: quan són, dates clau i candidats

Retorn de l'esperança a Barcelona

Anna Grau ha celebrat la incorporació de Cañas i ha assenyalat que "és un gran honor que accepti posar el colofó d’or a la candidatura". A més, ha afegit que "el Jordi és el millor motor per retornar l'esperança a una ciutat que reneix, ressorgeix i es rebel·la". Finalment, ha conclòs que amb la candidatura de Cs que presenten per la capital catalana aposten per "la Barcelona que una vegada va sorprendre el món, la dels radicalment lliures i iguals". Grau també ha parlat sobre la incorporació d'Ana Nuño, llicenciada i doctora en filologia anglesa per la Universitat de la Sorbona de París i una de les fundadores del partit el 2005. Nuño ha publicat assajos i col·laborat amb nombrosos mitjans de comunicació. 

Sobre Nuño, l'alcaldable de Ciutadans ha indicat que "és una de les persones més lúcides, íntegres i insubornables que han aportat la seva llum a Ciutadans", destacant d'ella que "va estar en el nucli original de Cs donant-lo tot a canvi de res, només del seu orgull de formar part d'una Barcelona i una Catalunya millors i més nobles". 

🔴 Candidats a les eleccions municipals 2023 a Barcelona: tota la llista

La llista d'Anna Grau a les eleccions de Barcelona

Precisament, aquest dilluns en un acte al parc de la Ciutadella, Anna Grau va presentar els deu primers noms de la seva candidatura a les eleccions municipals de Barcelona. Entre ells, la diputada de Cs al Parlament i exsecretària general de la formació, Marina Bravo, serà la número 3 de la llista. Bravo és enginyera de camins, canals i ports, serà la responsable de l'àrea d'Urbanisme. La cap de llista es va mostrar "especialment il·lusionada" amb una llista "de pedrera" i que incorpora persones "molt compromeses amb el projecte de Cs". En aquest sentit, ha destacat que moltes d'elles ja formen part del consistori a través dels Consells de Districte.

El número dos de la llista serà Nico Ortiz, conseller de la formació al districte d’Horta – Guinardó i coordinador del Comitè Local de Barcelona. Per la seva banda, el secretari d’Organització del partit a Barcelona, assessor de Cs a la Diputació i conseller dels taronges a Sarrià, Javier Edrosa, ocuparà la tercera plaça.