La crisi migratòria i política que s'ha obert a Ceuta amenaça de traslladar-se ara a Andalusia, i fa trontollar el govern autonòmic presidit pel popular Juan Manuel Moreno. 

El portaveu de Vox al Parlament andalús, Manuel Gavira, ha afirmat que el seu grup deixarà de donar suport al govern andalús si Andalusia acull els menors que han arribat a Ceuta des del Marroc, i que seran traslladats a la península. És una cosa que el partit ultra assegura que "no consentirà".

En una roda de premsa, s'ha fet evident que la crisi de Ceuta està causant tensions a la majoria parlamentària d'Andalusia. El portaveu de Vox ha demanat en aquest sentit la dimissió de la consellera d'Igualtat i Polítiques socials, Rocío Ruiz, després que ha anunciat que Andalusia "està esperant" l'arribada dels menors "vulnerables" i que la Junta d'Andalusia "treballa per atendre'ls".

"Que dimiteixi, que se'n vagi a casa seva i que allà esperi a qui vulgui", ha indicat Gavira, que ha emplaçat el president de la Junta, Juan Manuel Moreno a "assumir les conseqüències" de les paraules de Ruiz. Segons Vox, els que està passant "no és una qüestió humanitària, sinó "una invasió que està patint Espanya i una agressió a la seva integritat territorial".

El PP, amb 26 escons, i Ciutadans, amb 21, governen a Andalusia, amb el suport extern de Vox, amb 11 diputats. La majoria absoluta està situada en els 55 diputats.

Ceuta s'ha convertit en l'epicentre d'aquest fenomen. Ahir el president espanyol Pedro Sánchez va ser rebut com va ser rebut pel "poble de Ceuta": entre insults i escridassades, amb un gran dispositiu de seguretat al seu voltant. Molt diferent ha estat la rebuda que ha tingut avui Santiago Abascal per part del mateix "poble de Ceuta". Mentre tots els diputats eren al Congrés per a la sessió de control al govern espanyol, el líder de l'extrema dreta creuava l'Estret per omplir amb encara més benzina el polvorí. Una guerra de governs, els d'Espanya i el Marroc, en què hi surten perdent els milers de migrants que busquen una vida millor i, també, els tractats internacionals de drets humans. I només hi guanya l'extrema dreta sacsejant l'espantall xenòfob de la "invasió".