1. Fernàndez regala la samarreta a Lluís Llach

El cap de files per JxSí a Girona, Lluís Llach, ha lluït en el ple de la resolució per la ruptura una samarreta amb la llegenda "Xàtiva renaix de les cendres". La mateixa samarreta que va lluir David Fernàndez de la CUP en el seu primer plenari. "És la mateixa, li he deixat", ha assegurat Fernàndez.

2. El díscol a CSQP fa enfadar Coscubiela

Bomba dins de Catalunya Sí que es Pot en el debat de la resolució de la ruptura. El diputat Joan Giner de Podem ha escrit un post al seu blog en què assegura que es volia desmarcar de la consigna de votar en contra de la resolució de JxSi i CUP i abstenir-se. Segons Giner,  tant Lluís Rabell, president del grup, com el portaveu, Joan Coscubiela, l’han amenaçat d’expulsar-lo si es desmarcava de la consigna general. Coscubiela ha assegurat que es va debatre amb "intensitat" i es va decidir aquesta postura final contrària, però ha negat cap amenaça. Giner ha rebut el suport d'una de les mans dretes d'Ada Colau, el regidor Jaume Asens. David Companyon, d'EUiA, també ha posat el crit al cel.  

3. Nova feina per a l'arquebisbe

Divendres passat, l'arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, assegurava que el seu futur estava a mans de la divina providència, però el seu regne també és d'aquest món. Així, Sistach ingressarà com acadèmic de número en l’Acadèmia de Jurisprudència i Legislació de Catalunya aquest dimarts. L'arquebisbe és doctor en Dret Canònic i Civil per la Universitat Pontifícia Lateranense. Un bisbe, doncs, pluriocupat.

4. Merkel espia Rajoy

Els serveis d'intel·ligència alemanys, BND, han reconegut haver espiat de manera "sistemàtica" les ambaixades i governs d'Espanya, entre altres estats i organitzacions. Segons el diari Der Spiegel, també es van espiar els correus electrònics i els telèfons de les legacions.

5. RTVE castigada per Brussel·les per manca d'independència

La UER, Unió Europea de Radiodifusió i  Televisió, ha deixat sense representació a RTVE dins el Comitè d'Informatius de l'organització. La manca d'independència de la televisió pública espanyola ha estat la causa que l'organització europea ha argüit per descartar María Díaz Ibañez, proposada per RTVE com a membre d'aquest comitè d'informatius.

6. Un guru de JxSí serveix "camamilla" als sopars

El "Camamilla Party", la biosfera filomassista que pressiona per les xarxes i mediàticament la CUP, ha fet forat entre els fidels de JxSí. Fins al punt, que aquest diari ha pogut saber d'un sopar organitzat per un dels gurus del "Camamilla Party" a Barcelona, el qual per acompanyar les postres va servir una gerra de camamilla amb anís, en "honor als seus adversaris dialèctics".

7. Pere Aragonès pren embranzida

Va ser el diputat "navalla suïssa" d'ERC a la legislatura passada. Es va forjar negociant pressupostos i les lleis d'acompanyament i ara substitueix Marta Rovira quan la portaveu de JxSí no hi arriba. El seu nom és Pere Aragonès, que entre les files republicanes se'l coneix com el "president de la sectorial liberal d'ERC" i "l'hiperactiu". Dos exemples corroboren la seva ascendència: és el representant d'ERC de JxSí en la ronda de contactes amb Carme Forcadell i és la veu que ha valorat el discurs d'investidura d'Artur Mas en nom de la coalició independentista.

8. L'Oncle Garrepa de Germà Bel

El cap de files de JxSí a Tarragona, Germà Bel, té sentit de l'humor. Ho demostra que un cop es van publicar les declaracions de patrimoni dels diputats va comprar un pin de l'Oncle Garrepa (El Tío Gilito) per a Lluís Llach, que per unes hores va ser el més ric del Parlament. Després que el cantant perdés el lideratge i el recuperés Bel, l'economista se l'ha enfilat a l'americana. "Ja veus, me l'he guanyat", ironitza tot ensenyant el ninot de l'ànec milionari de Walt Disney. Bel i el Tio Gilito  

9. La "Marea de Tricornis", prohibida

L'Associació Unificada de la Guàrdia Civil ha mostrat la seva queixa perquè la Delegació del Govern espanyol de Madrid no els ha permès manifestar-se el proper 14 de novembre. Els guàrdies consideren "insòlit" que no es permeti la "Marea de Tricornis" i sí les manifestacions de "l'esquerra abertzale".

10. El bisbe de Getafe clama al cel contra la independència

Joaquín María, bisbe de Getafe, ha difós una carta amb què carrega contra "l'amenaça secessionista" i demana pregar per la "unitat històrica i cultural del que anomenem Espanya".

11. Manuel Delgado estripa el carnet

L'antropòleg Manuel Delgado ha anunciat aquest dilluns que estripa el carnet de Comunistes de Catalunya després de 40 anys de militància. Delgado ha justificat la seva decisió perquè el grup de CSQP,on s'integra Comunistes de Catalunya ha votat contra la resolució de la desconnexió.  "El que no m'imaginava és que acabaríem sent un obstacle per a la història i ni en el pitjor malson podia figurar-me la paorosa imatge d'aquest matí al Parlament: els nostres diputats votant colze amb colze amb els hereus del franquisme, que és el que tantes vegades hem repetit que és el Partit Popular, ni tampoc amb les disfresses postmodernes de la "España una, grande y libre" que és Ciutadans", ha exposat com argument. A les darreres eleccions va fer costat a la CUP.

12. Nobels a Barcelona

Tot a punt perquè la capital catalana rebi la 15a cimera de Nobels de la Pau que començarà divendres. Onze Nobels de la Pau participaran en la trobada, entre els quals s'hi compten Lech Walesa, David Trimble o Mikhaïl Gorbatxov.

Postres de Músic

El cinema perd un mite de la por: Mor l'actor Gunnar Hansen, l'emmascarat de La matanza de Texas. CTZMOzCWEAANw-t