El Consell per la República ha fet una crida als joves amb anticossos de Covid-19 perquè el 14-F vagin als col·legis electorals a primera hora i ocupin les possibles vacants de les meses. 

La crisi per la pandèmia ha fet que els comicis del 14 de febrer estiguin marcats per la incertesa. Les juntes electorals han rebut  20.000 al·legacions dels ciutadans convocats a formar part de meses electorals i encara avui hi ha dubtes sobre si hi haurà personal suficient per poder celebrar els comicis. 

Davant la possibilitat de cobrir les vacants amb els primers votants que es pressentin els col·legis, el Consell per la República ha compartit al seu perfil de Twitter un missatge animant a la població jove amb anticossos que vagin a votar a les 8 h "o abans" i així "evitar riscos de salut als membres de les meses electorals no immunes". "Si hi ha vacants a les meses, la junta electoral podrà triar entre les persones que esperen per votar", han explicat. 

Han assegurat també que "campanyes com aquesta poden ajudar a no perdre ni un vot". 

Cap votant vulnerable es quedarà a les meses 

El director general de Participació Ciutadana i Processos Electorals, Ismael Peña-López, ha garantit que els col·lectius vulnerables que votin a primera hora no es quedaran a les meses electorals si hi ha vacants i no es poden constituir.

El Govern calcula que unes 100.000 persones vetllaran perquè les eleccions es puguin celebrar amb seguretat, incloent-hi responsables dels col·legis electorals i de les administracions, els Mossos i la Policia Local.

Pel que fa als suplents, podran cobrir altres meses si la seva s'ha format, i en algun cas hauran d'agafar el cotxe, el metro o els ajudarà alguna autoritat a moure's d'un municipi a l'altre, ha explicat Peña-López al 3/24.

"La gent que pensava votar a les 12 per si de cas. No passa res, pot anar a les 9 tranquil·lament, que ningú els posarà en una mesa", ha dit el director general per tranquil·litzar la gent gran i les persones més vulnerables.

Pel que fa als suplents, ha explicat que els Mossos i la Guàrdia Urbana poden fer tasques de suport puntual, però no tant de forma generalitzada, perquè han d'estar als locals electorals. "El que haurem de fer és inventar-nos alguna manera de moure aquestes persones molt ràpid perquè entre les 9 i les 10 ha d'estar tothom a lloc", ha conclòs.

 

Imatge principal, assaig eleccions votació 14 de febrer / ACN