L'expresident de la Generalitat Artur Mas creu que les eleccions al Parlament beneficiaran els partits que "encertin" amb un "bon discurs" de recuperació de Catalunya per la crisi del coronavirus.

En declaracions aquest dimecres al migdia a TV3, Mas ha apuntat que les formacions que destaquin l'energia, el talent i els actius del país per "donar la volta" a la situació seran els qui obtindran un "major reconeixement" a les urnes. L'expresident també ha criticat la recentralització de l'Estat durant la gestió de la pandèmia. Per altra banda, l'exlíder del PDeCAT també ha assegurat que CDC ja ha assumit "totes les responsabilitats" pel 'cas Palau'.

Mas s'ha mostrat "molt crític" amb la gestió d'Espanya durant la crisi per la covid-19, i ha destacat que, si l'Estat i Alemanya asseguren que són els dos països més descentralitzats, com pot ser que les actuacions aquestes setmanes hagin estat "radicalment diferents". Segons Mas, Alemanya ha confiat en els 'lands', mentre que Espanya ha fet "exactament el contrari amb les comunitats autònomes.


A més, l'expresident aposta per reforçar el sistema sanitari amb inversions i remuneracions al personal, per posar el sistema "al dia" i fer les reformes que calgui. Així mateix, Mas no comparteix les crítiques que ha rebut aquestes setmanes per haver aplicat retallades mentre era president del Govern, durant la crisi econòmica originada el 2008. Ha dit que són "oportunistes" i "demagògiques" i que es fan "des de la ignorància i la mala fe". Mas ha defensat que es va reduir tot el pressupost, no només la partida sanitària.

A escala internacional, Mas considera que si amb la crisi anterior la Unió Europea va optar per rescatar els països més damnificats, per l'austeritat i per reformes estructurals, ara la crisi del coronavirus s'ha de gestionar a partir d'injectar diners, i imposar deures als països "mandrosos" que no ho estiguin fent bé.