Nou cop al procés. La Fiscalia de l'Audiència Nacional ha demanat al jutge Fernando Andreu que citi a declarar cinc persones com a investigades per la crema de fotografies del rei Felip VI durant la manifestació alternativa cupaire de la Diada, després d'haver rebut l'informe dels Mossos el passat 20 d'octubre, en què asseguraven que no havien aconseguit identificar els autors dels fets, tot i que anaven a cara descoberta. Ara ja estan identificats.

Casualment, quatre de les cinc tenen relació directa amb la CUP. A banda de Jordi Alimaña, hauran d'anar a l'Audiència a declarar la membre del secretariat de la CUP fins aquest mes d'agost  i suplent número 7 per a les eleccions del passat 27-S Nora Miralles, el conseller de la CUP del districte de Sant Andreu Ivan Altamira, un altre membre de la CUP que es va presentar com a número 7 a la llista per a les eleccions municipals del 24 de maig del 2015 Roger Santacana i el regidor de SOM Gramenet Aitor Blanc.

El delicte que se'ls podria imputar està tipificat a l'article 490.3 d'Injúries a la Corona i 491 del Codi Penal, que imposa una pena de presó d'entre sis mesos i dos anys si la calúmnia és "molt greu" o una multa d'entre sis i dotze mesos si no ho és tant.

Desobediència

Unes quantes desenes de persones van cremar fotografies que portaven, per una banda, la cara del Rei i, per l'altra, de la Constitució. Va ser durant la manifestació paral·lela de la Diada, que portava per lema "Desobediència".

CUP, Arran, Endavant, el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans, Candidatura Obrera Sindical i Alerta Solidària convocaven la manifestació, que va baixar des de la plaça Urquinaona de Barcelona fins al Born.

En finalitzar, es van encendre torxes entre el públic que van servir perquè unes desenes de manifestants cremessin aquests fulletons, repartits prèviament. Ara els jutjaran per això.