La presència de l'exèrcit al saló Expojove de Girona ha tornat a aixecar polseguera. Després de la sentència que reescrivia part del codi ètic de la Fira, les forces armades han tornat a enviar personal uniformat a l'estand i això ha provocat la protesta dels estudiants al llarg d'aquest dimecres al matí.

Durant el matí l'Expojove ha viscut dues protestes contra els militars. Joves del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) han ocupat l'estand durant una estona i han cremat fotos de les forces armades i del rei Felip VI durant la Pasqua militar. També han vessat pintura davant del mostrador.

La Coordinadora d'ONG Solidàries, al seu torn, ha ironitzat amb un clic de Playmobil contra la sentència que permet la presència dels soldats a la fira i ha llegit un manifest a les portes de l'Expojove.

La directora de la Fira, Coralí Cunyat, ha manifestat que en aquesta edició de l'Expojove no els quedava cap més remei que complir la sentència, però que no deixaran d'impulsar "els valors de la cultura de la pau".