El Govern d'Andorra cribarà cada setmana el 40% per cent de la població resident, per detectar si hi ha casos de coronavirus. L'acció de detecció precoç es durà a terme incrementant les proves massives i introduint els tests ràpids d’antígens, combinats amb les proves PCR i TMA. L'executiu andorrà assumirà el cost de tot l'operatiu, que durarà tota la temporada d'hivern.

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha precisat en roda de premsa, que l’ús de tests d’antigen permet augmentar la capacitat diagnòstica amb una operativa més simplificada que no requereix professionals sanitaris per dur-la a terme. 

A banda del cribratge al 40% dels residents, hi haurà casos amb encara més atenció. Als professionals sociosanitaris se’ls cribrarà amb una periodicitat diària, i es faran proves setmanalment als residents sanitaris; als professionals de cara al públic i cossos especials de l’Administració; a la població educacional (alumnes, docents i treballadors); al centre penitenciari i al sector turístic i de serveis. En aquest cas, tot i pertànyer al sector privat, les proves també aniran a càrrec del Govern.

Pel que fa a la mobilitat de treballadors estrangers, el ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, ha explicat que en el darrer Consell de Ministres es van aprovar les quotes de la temporada d’hivern 2020-2021 amb un contingent de 3.224 autoritzacions. Del total d’autoritzacions de temporada 1.643 corresponen al sector hoteler, 814 a treballadors de les pistes d'esquí, 366 a hotels de pistes, 32 a agències de viatges, 309 al sector del comerç d’hivern i 60 al sector de neteja. Un dels requisits inclou la presentació d’un resultat negatiu d’una prova diagnòstica (PCR/TMA o equivalent), realitzada en un laboratori autoritzat en un termini màxim de 48 hores prèvies, en el moment de sol·licitar l’autorització d’immigració.

Els protocols del Govern busquen garantir que Andorra sigui una destinació i una zona segura, tant per als residents com per als visitants, de cara a la temporada hivernal.