La secretària general del Partit Popular, Maria Dolores de Cospedal, ha mantingut la incertesa sobre el seu futur, durant el discurs al XIX congrés de la formació, un cop deixi el càrrec aquest cap de setmana. Així i tot s'ha estalviat retrets a la candidata Soraya Sáenz de Santamaría davant dels més de 3000 compromissaris que decidiran el futur líder. Això passa tot i que Cospedal és arxi-rival de Santamaría i en aquest procés successori ha donat suport a Pablo Casado, i fins i tot, que Mariano Rajoy les hauria instat a la integració, segons El Mundo.

"No tinc frustració" ha exposat, per bé que no va aconseguir passar a la segona volta de les primàries, després de 10 anys al capdavant del partit. "Sempre vaig fer allò que considerava més just i no per amistat personals o afinitats", ha reblat. "No tinc comptes pendents" ha afegit. També ha afirmat que "estigui on estigui" estaria orgullosa de ser "doblement espanyola". "Perquè sóc del PP i perquè sóc espanyola" ha insistit. 

El fet és que des de la candidatura de Santamaría veien amb recel el discurs de Cospedal durant la presentació de l'informe de gestió, per si els introduïa crítiques. L'única referència afegida seria que el PP s'ha "trencat la cara" per defensar les polítiques sorgides del Consell de Ministres -que Santamaría va ocupar en gairebé set anys, i l'exvicesecretària, dos. 

Això sí, Cospedal ha apel·lat a la "unitat" dels candidats, un cop conclogui el procés de successió, i a la "grandesa" de la formació.