L'exsecretària general del Partit Popular, María Dolores de Cospedal, enviava una persona amb el cotxe oficial del partit per recollir el comissari José Manuel Villarejo i, així, que entrés pel garatge de la seu central dels populars. D'aquesta forma, s'evitava que hi hagués constància de la visita de Villarejo i era la metodologia que s'adoptava per poder reunir-se amb Cospedal a Gènova 13. Això és el que aquest dimecres ha explicat davant del jutge del cas Kitchen el que va ser cap de gabinet de l'exministra de Defensa, José Luis Ortiz, segons avança la Cadena SER.

De fet, Ortiz ha detallat que María Dolores de Cospedal li trucava i li demanava que agafés el cotxe oficial per anar a buscar a Villarejo. El punt de recollida era Riofrío, una cafeteria que va tancar ja fa uns anys i que es trobava a 40 metres de la seu central del Partit Popular a Madrid, just a la vorera contrària del carrer Gènova.

No constava a les visites

D'aquesta forma, José Luis Ortiz i José Manuel Villarejo anaven amb cotxe fins al garatge de Gènova 13 i així s'evitava que hi hagués constància en els llibres oficials de visites a la seu de les trobades entre l'excomissari i Cospedal.

En concret, el que va ser cap de gabinet de l'exsecretària general dels populars ha detallat en la seva declaració que Cospedal li va demanar fer això unes "8 o 10 vegades", sense descartar que l'exministra de Defensa es trobés amb Villarejo en alguna ocasió més i que hagués concertat visites a través de les seves secretàries.

Aquesta revelació arriba un dia després que la pròpia María Dolores de Cospedal reconegués en seu judicial que va reunir-se amb el comissari jubilat "quatre o cinc vegades" i va manifestar que "potser" va parlar amb ell alguna altra vegada "per telèfon".

Operació Kitchen

El jutjat d'Instrucció número 6 de l'Audiència Nacional, el titular del qual és Manuel García Castellón, investiga el cas Kitchen, una presumpta operació parapolicial que es va tramar des del Ministeri de l'Interior per practicar espionatge il·legal a Luis Bárcenas. En el marc d'aquesta investigació, Castellón ha pres declaració aquesta setmana en qualitat d'imputats a María Dolores de Cospedal, al seu marit Ignacio López del Hierro i al cap de gabinet de Cospedal, José Luis Ortiz.

La que també va ser presidenta de Castella-la Manxa va desvincular-se d'aquest entramat i també va descartar que hi hagués format part del mateix el PP. Respecte a les anotacions que figuren a les agendes de José Manuel Villarejo i que podrien implicar-la en aquesta operació, Cospedal va negar conèixer el perquè d'aquestes notes de l'excomissari. En tot cas, va admetre que es va reunir amb ell, però que ho va fer pel fet que volia saber "l'origen de la campanya mediàtica" contra ella i el seu marit i sabia que Villarejo tenia "una bona relació amb els mitjans de comunicació".

 

Imatge principal: María Dolores de Cospedal, pujada a un taxi després de declarar davant l'Audiència Nacional. Europa Press.