La ministra de Defensa, María Dolores de Cospedal, va acordar la celebració d'una reunió amb un fals govern de Letònia que volia enviar tancs a Catalunya, segons ha revelat l'emissora Sputnik. Tot plegat va ser una broma de periodistes, que es van fer passar per representants del govern letó, però la ministra se'ls va creure totalment i fins i tot va informar de les seves propostes al president espanyol, Mariano Rajoy. Sputnik n'ha fet pública tota la conversa, que deixa en una mala posició la titular de Defensa.

Durant el contacte amb els falsos emissaris letons, aquests asseguren que el president Carles Puigdemont és en realitat un agent secret rus anomenat Chipolino, i també afirmen que "el 50% dels turistes russos" són agents secrets. "¿El 50%?", arriba a preguntar amb sorpresa la ministra. Aquesta, però, dona finalment credibilitat a les afirmacions, segons es desprèn del diàleg, fins al punt que acaba concertant una trobada amb els falsos letons.

Cospedal no s'escandalitza quan els seus interlocutors li ofereixen presència militar letona a Catalunya en defensa de la unitat d'Espanya, i segueix amb naturalitat la conversa. "Voldria que s'ho prengués seriosament. En qualsevol cas estem disposats a donar-los suport amb el desplaçament del nostre exèrcit al territori de Barcelona en un termini molt curt", afirma tot seriós l'humorista a la ministra. Aquesta agraeix la informació rebuda i es compromet a traslladar-la a Rajoy, amb l'objectiu fins i tot de celebrar una trobada personal entre primers ministres.

Aquí pots escoltar la conversa íntegra entre la ministra i els falsos diplomàtics letons, que en realitat eren humoristes.