Aquest diumenge, Correus obre les oficines de la ciutat de Barcelona i Madrid i les de les zones més turístiques d'Espanya fins a les 14 hores. Així, amb motiu de les eleccions generals del 23 de juliol, Correus pretén facilitar el lliurament de la documentació del vot per correu i la seva emissió. El termini per emetre el vot per correu és el 20 de juliol.

En un comunicat, la direcció de Correus informa que aquest diumenge 106 oficines Barcelona i Madrid obriran des de les nou del matí a les dues hores de la tarda. Concretament, 276 oficines de Correus de tota Espanya obren aquest diumenge al matí. A més de les de Barcelona i Madrid, obren les que es troben a capitals de província de zones turístiques d'Andalusia, País Valencià, Múrcia o Illes Balears.

Correus es reforça per garantir el vot a les generals

Des del 30 de maig, dia de la convocatòria electoral, ja s'han formalitzat a nivell espanyol 19.985 contractes de reforç que cobreixen al 100% les vacances de la plantilla. A més, s'ha reforçat l'atenció a les 2.389 oficines postals d'Espanya, així com a la xarxa de distribució i als centres logístics. Correus ja ha indicat que "seguirà contractant tots els efectius que siguin necessaris per garantir el vot per correu a les eleccions generals del 23 de juliol".

Grafic solicitud vot per correu / Europa Press
Gràfic de sol·licitud de vot per correu en les diferents comunitats autònomes publicat aquest divendres 14 de juliol per Correus / Europa Press

PP torna a demanar ampliar el termini del vot per correu

La secretaria general del PP, Cuca Gamarra, ha tornat a demanar que s'ampliï el termini per votar el correu, malgrat que la Junta Electoral Central ja va descartar fer-ho en una resolució el 13 de juliol passat. "Volem més horaris, volem més carters, perquè hi confiem, i volem que s'ampliï el termini perquè tots aquests vots arribin a les urnes", ha reclamat Gamarra, cap de llista del PP al Congrés per La Rioja, en un míting a Logronyo amb Alberto Núñez Feijóo i el president autonòmic, Gonzalo Capellán.

Finalment, la número dos del PP ha destacat que ja han sol·licitat el vot per correu 2,6 milions de persones. Es tracta d'una dada històrica del vot per correu. I s'ha adreçat al president espanyol, Pedro Sánchez, per dir-li que "no s'enfadi" i es posi "a treballar perquè tot això sigui possible”.