El cordó sanitari que Vox ha decretat entre els seus membres després de conèixer que el seu número dos està infectat de coronavirus no ha estat suficient per evitar nous contagis. El partit d'ultradreta acaba de confirmar el tercer cas de covid-19 a les seves files. 

Al matí, la formació d'Abascal ha fet públic el primer dels dos positius d'avui a través d'un comunicat en el qual explica que es tracta "d'un diputat nacional que no va ser a Vistalegre" aquest cap de setmana, ni tampoc ha estat en contacte amb altres parlamentaris durant els darrers deu dies. Així mateix, Vox exposa que "no donarà a la premsa els noms de les persones afectades" per protegir la privacitat personal. Amb tot, ha transcendit que l'afectat seria el diputat per Cadis, Carlos Zambrano García. 

Aprofitant la comunicació, Vox insta "la resta de forces polítiques a ser transparents" com asseguren que estan sent ells, per poder "contenir l'epidèmia". 

Fa només 24 hores, el partit va anunciar que Javier Ortega Smith, la mà dreta d'Abascal, havia donat positiu en coronavirus. Instants després, des de la direcció van admetre que havia estat un error no haver suspès l'assemblea general ordinària que van celebrar dissabte a Madrid i que va reunir 9.000 persones.

Arran de la confirmació de la infecció d'Ortega Smith, es va ordenar que tots els diputats marxessin a casa i treballessin des d'allà per precaució. Un fet que va obligar el Congrés a suspendre l'activitat parlamentària durant tota aquesta setmana. 

A més dels dos diputats al congrés, la portaveu del partit a les Corts valencianes ha confirmat aquesta tarda que també s’ha contagiat. Des del seu compte de Twitter, Ana Vega ha anunciat que té febre des de dimarts al matí i que avui ha donat positiu. El seu cas és més complicat que la resta perquè està embarassada.