"Increïble". Així ha qualificat la consellera de Salut, Alba Vergés, la judicialització del cas de l'hospital de campanya de Sant Andreu de la Barca (Baix Llobregat), muntat a iniciativa de l'alcalde de la localitat amb el suport de la Guàrdia Civil pel coronavirus. El cas ha arribat al jutjat després que un ciutadà denunciés el president Quim Torra i la consellera de Salut per un delicte d'homicidi per imprudència greu per no haver autoritzat l'obertura de l'hospital de campanya.

Vergés, en declaracions a Catalunya Ràdio, ha insistit que aquestes són "lluites que no es corresponen gens" amb el moment de crisi actual pel coronavirus i ha defensat que des de la Generalitat han col·laborat "amb tots els ajuntaments i totes les administracions" perquè els sembla "imprescindible".

Al TSJC

Aquest dimecres, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha registrat l'exposició motivada d'una jutgessa de Martorell per investigar el cas i haurà de decidir si admet a tràmit la causa. El govern sosté que l'ús d'aquest hospital de campanya, muntat a iniciativa del consistori, està descartat i no es creu necessari ja que aquest tipus d'instal·lacions han de ser "annexes i vinculades" a hospitals. És el cas, ha dit, de l'espai annex vinculat a l'hospital de Martorell que ja està en marxa. Sant Andreu de la Barca no en té, d'hospital.

"Sincerament em sembla increïble", ha dit la consellera sobre tot plegat. Ha afegit que es van trobar amb un "cas semblant" a Sabadell i ha lamentat que aquestes "lluites" no toquen ara. Ha afegit que el virus "no entén de fronteres ni d'ideologies".

Bona coordinació

Vergés ha insistit avui que el que cal és una "bona coordinació", com ha estat, ha dit, en línies generals quan s'han necessitat espais i s'ha parlat amb ajuntaments, diputacions o el gremi d'hotelers. "Fer-ho al revés no pertoca, si és voluntat de fer veure que faig i que poso al servei i que l'altre no accepta l'ajuda, no toca", ha declarat.

Finalment, ha insistit que "no és veritat" que no s'utilitzés l'hospital de Sant Andreu perquè el van muntar la Guàrdia Civil i l'exèrcit, ja que aquestes unitats han col·laborat en altres muntatges arreu de Catalunya. "No hi tenim cap problema", ha manifestat.