La consellera de Salut del Govern, Alba Vergés, ha obert la porta a que les regions sanitaries de Barcelona, Lleida i les dues metropolitanes facin el salt a la fase 3 del confinament abans d'hora. concretament, la consellera ha comentat en una entrevista a Cataluya Ràdio que el seu Departament haurà de valorar "si les regions de Barcelona i Lleida poden passar a fase 3 abans del 22 de juny” o el que és el mateix, que les 4 regions passin a la fase final de la descalada el dia 15 de juny. 

A més a més, Vergés també ha anunciat que de cara a aquesta pròxim setmana, el Govern anunciarà la paga extra als sanitaris després de la crisi del coronavirus, tot i que no ha concretat de quan serà aquest pagament extra que rebran tots els treballadors del món de la Salut.

Recuperar les competències

Com és habitual en les aparicions de la consellera Vergés des de la declaració de l'estat d'alarma, ha tornat a demanar que el govern espanyol retorni les competències de Salut a la Generalitat  i els ha demanat que s'ocupin de les que ja tenen. en la mateixa línia ha assegurat que el personal del seu Departament ha hagut de treballa doble perquè havia d'enviar contínuament informes al Ministeri, fet que li sembla "incomprensible".

Vergés també ha criticat el decret de 'nova normalitat' que està preparant el govern espanyol un cop finalitzat l'estat d'alarma a partir del 21 de juny. "Crec que son ganes d'intervenir, de posar el coll i de no acceptar que les competències son d'altres", ha etzibat. "Demanaria al govern espanyol que s'ocupi de les seves pròpies competències. La voluntat d'intervenció la veig moltíssim en aquest reial decret", ha continuat la consellera de Salut.