En un primer moment no s'havia inclòs però aquest dissabte va rectificar. El president dels Estats Units, Donald Trump, ha incorporat en el llistat del Departament de Seguretat, el permís per obrir les botigues d'armes durant el període de restriccions que es marqui per fer front a la pandèmia del coronavirus.

La raó és perquè, seguint el que diu el document oficial, forma part d'una llista de "funcions essencials" que han de romandre obertes al costat de les farmàcies, les fruiteries o els hospitals.

trump seguretat COVID 19

El nom que rep tota aquesta normativa és el d'estructura crítica i identifica totes aquelles infraestructures imprescindibles durant el COVID-19. Considera que protegir-se amb una arma, i per tant la seguretat, és una necessitat pròpia. El llistat és de consulta pública i també pels governs locals en la seva presa de decisions a l'hora de "garantir la continuïtat de les funcions bàsiques amb seguretat".

L'Associació Nacional del Rifle (NLA) ha lloat la decisió de Trump i critica aquells estats o ciutats que s'han oposat com el de Califòrnia. Agraeixen que Trump no ignori "la necessitat de protegir-se" durant l'emergència sanitària.