La prohibició per part del Tribunal Superior de Justícia de Galícia de celebrar una manifestació amb cotxes a Vigo coincidint amb l'1 de maig ha generat un debat al Tribunal Constitucional sobre el dret de protesta en temps de coronavirus

Aquest divendres, el Tribunal Constitucional va rubricar la mesura de la justícia gallega, impedint així la marxa de cotxes a Vigo. La postura escollida per la sala, però, va generar divisions internes dins del tribunal.

Segons apunta aquest dissabte El País, tres dels sis magistrats del Constitucional van apuntar que el dret a manifestació havia de prevaldre per sobre de la necessitat de prendre mesures per evitar el contagi del Covid-19. Segons ells, el decret d'estat alarma no dona prou cobertura legal per impedir el lliure exercici de la protesta.

En aquest sentit, l'advocat i diputat de JxCat al Congrés, Jaume Alonso-Cuevillas, ha estat contundent i ha afirmat en una piulada que "si fins i tot la meitat del TC pensa que s’estan vulnerant drets fonamentals, és que s’estan vulnerant".

Seguim totes les notícies i el minut a minut sobre el coronavirus i les seves afectacions a Catalunya, Espanya i el món.