Les diferències de JxCat amb el president del Parlament, Roger Torrent, per la forma com gestiona la cambra són una constant des de l'inici de la legislatura, però aquest matí ha estat el president de la Generalitat, Quim Torra, qui ha ventilat les discrepàncies públicament davant del ple aprofitant la primera sessió de control en plena pandèmia del coronavirus. El gest, que no ha tingut resposta del president de la cambra, ha fet saltar espurnes entre els socis de Govern. El portaveu republicà, Sergi Sabrià, ha plantejat, sense al·ludir directament a les paraules de Torra, la necessitat de respectar la separació de poders, com se li reclama a l'Estat. 

L'intercanvi de retrets ha començat tan bon punt el president de la Generalitat ha pres la paraula. "Ja sabeu president, perquè us ho vaig dir, que creia que aquesta sessió es podia haver fet telemàticament, el Consell Executiu es reuneix telemàticament, els ajuntaments també, les diputacions...", ha retret Torra abans de respondre al popular Alejandro Fernández.

Ha insistit que si es reuneixen telemàticament les comissions de la cambra, també ho hauria de poder fer el plenari del Parlament. "Em sap greu que en aquest cas el Parlament no lideri també el que ha de ser el futur, una democràcia on també un ple amb tota normalitat i tot sentit comú es pugui fer telemàticament", ha reblat.

Torrent no ha contestat al president, però sí que ho ha fet el portaveu d'ERC, abans de plantejar la seva pregunta al president en el marc de la sessió de control.

El portaveu republicà s'ha mostrat satisfet de poder participar en aquest ple "diferent" i "aprofitant tot el marge que dona el reglament". "I respectant la decisió de la Mesa i, per tant, respectant la separació de poders, com li demanem sempre a l'Estat", ha ventat Sabrià.

Darrere de Sabrià intervenia el portaveu de JxCat, Albert Batet, que ha insistit que el Parlament ha de lluitar per mantenir-se a l'avantguarda i defensar la democràcia. Batet no ha desaprofitat l'ocasió de recordar que el conseller d'Exteriors, Bernat Solé, ha pres possessió de manera telemàtica. Precisament la presa de possessió telemàtica ha estat una de les reivindicacions de JxCat quan va intentar investir Carles Puigdemont a distància. "No podem quedar ancorats en el segle XX", ha advertit.