El president de la Generalitat, Quim Torra, ha demanat aquest divendres "explicacions immediates" al Govern de Pedro Sánchez pels "milers de treballadors" afectats per un Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) a causa del coronavirus  "que no han cobrat avui" com corresponia.

Així ho ha afirmat des del seu compte personal a Twitter, després de presidir per videoconferència una reunió extraordinària del govern de la Generalitat.

"Arriben notícies molt preocupants sobre milers de treballadors amb un ERTO que no han cobrat avui, com tocava. La indefensió i vulnerabilitat en la qual queden aquests treballadors en el pitjor moment és d'una extrema gravetat. Exigim explicacions immediates al Govern espanyol", ha recalcat.

En un altre tuit, Torra recorda que ha demanat prorrogar el confinament total i exigeix "una resposta per escrit" de l'Executiu central.

"Catalunya basa la seva petició de confinament total en el criteri dels experts epidemiòlegs, avui acabem de saber que el Govern espanyol l'aixeca sense haver consultat el seu comitè d'experts. Però com és possible? En base a quins criteris s'ha pres la decisió?", ha afegit.