El president de la Generalitat, Quim Torra, ha descartat convocar a curt termini eleccions al Parlament. "Si no vam convocar unes eleccions per poder aprovar un pressupost, tampoc ho farem ara enmig de l'emergència sanitària, econòmica i social més gran dels últims temps", ha reflexionat Torra en l'article 'Per Catalunya i per la vida', publicat aquest diumenge a La Vanguardia amb motiu del seu segon aniversari al capdavant de la Generalitat.

"Ara no és moment d'abocar el país, les institucions i els partits a un procés electoral que dissoldria el Parlament i la seva capacitat legislativa i que convertiria allò que ha de ser el moment de la cooperació en una competició descarnada d'interès dels partits", ha continuat el president.

Tres objectius de mandat

Alhora, el president recorda els tres objectius del seu mandat al capdavant del Govern, situar el canvi social com a "motor republicà", preparar un "procés constituent" per un Catalunya al servei dels ciutadans i restituir tots els represaliats del procés. Ara bé, recorda que són els dos últims mesos, afectats de ple per la pandèmia del coronavirus, els que marcaran el futur de Catalunya i per això demana repensar el futur del país.

Torra demana aquest repensament de Catalunya per preparar-la "amb tot el talent i l'excel·lència" possibles sense deixar de pensar en el patiment per culpa de la covid-19 i exigeix un "esforç col·lectiu" per remuntar i créixer tot i tenir "un Estat en contra" i reactivar així l'economia i protegir les persones.