El president de la Generalitat, Quim Torra, ha sortit en defensa de la feina de la consellera de Salut, Alba Vergés, en la lluita contra el coronavirus i ha titllat d'infàmia la denúncia que s'ha plantejat contra tots dos per homicidi per no permetre obrir l'hospital de campanya de Sant Andreu de la Barca.

"Em dol enormement que la consellera de Salut i jo estiguem investigats per homicidi. Sincerament, la consellera no s'ho mereix per tota la feina que està fent. Aquesta denúncia em sembla una infàmia", ha lamentat el president durant la roda de premsa que ha mantingut amb corresponsals internacionals.

El TSJC estudia aquest cas després que el jutjat de primera instancia número 5 de Martorell hagi obert la investigació para aclarir per què el Govern va rebutjar l'hospital de campanya muntat per la Guàrdia Civil a Sant Andreu de la Barca.

El president ha assegurat que no hi ha cap problema a acceptar la col·laboració de l'exèrcit quan calgui per fer feines humanitàries, com de qualsevol altre organisme, i que, de fet, quan hi va haver els incendis a la Ribera d'Ebre va resultar clau la col·laboració dels militars.

Això no obstant, ha subratllat que resulta imprescindible la coordinació i que tots els hospitals de campanya que s'aixequen a Catalunya han d'estar assignats a un hospital de referència i en cas contrari "no té sentit". "A Sant Andreu de la Barca si s'hagués fet en coordinació amb l'hospital, les coses haurien estat molt diferents", ha lamentat.

El president s'ha referit també durant la compareixença al nou model adoptat pel govern per comptabilitzar les víctimes del coronavirus, i en el qual s'hi inclouen les xifres aportades per les funeràries, la qual cosa ha incrementat fins a 7.097 el nombre de morts a Catalunya.

Torra ha assegurat que aquest sistema aporta molta més transparència i ha subratllat que totes les comunitats autònomes i l'Estat haurien d'aplicar-lo.