El president Quim Torra ha anunciat aquesta tarda que s'aplicarà un tractament de retrovirals i medicació contra la malària als avis infectats de coronavirus en residències geriàtriques, la principal preocupació ara a Catalunya fora dels hospitals. 

El treball està dirigit per Oriol Mitjà dins l’estructura de la Fundació Lluita contra la Sida que presideix Bonaventura Clotet. Hi participen l’Hospital Germans Trias i Pujol i la Fundació Open Arms.

En una videoconferència amb l'Associació Catalana de Recursos Assistencials, Torra ha anunciat la decisió de "subministrar als nostres avis medicina preventiva".

Als pacients afectats se’ls administrarà Darunavir, un antiviral que s’utilitza com a medicament anti-VIH, per reduir la càrrega viral a la sang. A més, a les persones que han estat en estret contacte amb les persones afectades se'ls administrarà un tractament profilàctic en base a hidroxicloroquina, un medicament utilitzat contra la malària. El projecte ha estat aprovat pel Departament de Salut de Catalunya i l'Agència Espanyola de Medicina, i s’implementa en coordinació amb l’OMS.

D'altra banda, el president ha informat que personal d'Open Arms s'ha format per treballar en residències, des d'un punt de vista sanitari.

 El secretari general de la Conselleria d'Afers Socials i Família, Francesc Iglesias, ha manifestat que s'han registrat 362 morts en residències d'avis per coronavirus a Catalunya.

Segueix aquí l'última hora sobre el coronavirus Covid-19 a Catalunya, Espanya i el món