El comitè tècnic del coronavirus de la Moncloa tanca files amb José Manuel Santiago després d’assegurar que treballaven per “minimitzar” el clima contrari al govern espanyol. Si bé el cap de l’estat major de la Guàrdia Civil no s’hi ha referit directament, sí que ho ha fet el doctor Fernando Simón, que ha assegurat que l’ús d’”errors” en discursos “no és decent”. El general ha rebut un aplaudiment de la resta de responsables tècnics que l’acompanyaven a la sala de premsa aquest dilluns. El secretari d'Estat de Comunicació, Miguel Ángel Oliver, ha omès les preguntes dirigides a Santiago.

En la seva valoració diària, José Manuel Santiago ha subratllat els seus “40 anys de servei en la lluita contra ETA, en missions a l’estranger, al Salvador, a Bòsnia, a Líbia” i ara contra el coronavirus. “Si alguna cosa he après és que el primer són les persones, que no hi ha ideologies”, ha defensat el general de la Guàrdia Civil. “El primer són les persones, i tots els que estem aquí som un equip”, ha insistit. En acabar la intervenció, la resta de tècnics l’ha aplaudit.

Tot seguit, ha agafat la paraula Fernando Simón, que ha defensat que, amb aquesta exposició, “com més es parla, més risc hi ha” que surtin coses que un no vol dir. El director del Centre d’Emergències Sanitàries ha destacat que tots “treballen amb l'honestedat més gran possible”. I ha criticat: “No crec que sigui decent utilitzar errors en discursos de persones al límit de la seva capacitat per a fer-nos mal com a equip”.

 

Seguim l'última hora sobre el coronavirus i les seves afectacions a Catalunya, Espanya i el món