La Sala III del Tribunal Suprem ha admès a tràmit els recursos de Vox contra la prohibició del Ministeri d'Interior de celebrar manifestacions a Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona aquest dissabte dia 23 de maig. Ara bé, al admetre-ho a tràmit, l'Alt Tribunal ha derivat la causa a la Sala Contenciosa-Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya perquè resolgui la qüestió. En la seva nota, el TS acorda remetre els recursos a TSJC "per a que continuï la seva tramitació sense cap mena de dilació".

El Suprem resol d'aquesta manera una qüestió de competència plantejada pel Tribunal Superior de Justícia de Madrid que prèviament s’havia declarat incompetent per resoldre el recurs de Vox. Segons la interlocutòria que ha fet pública la qüestió s’ha de resoldre als tribunals catalans perquè “la manifestació comunicada pretén tenir lloc a l’àmbit del territori” del TSJC. Aquest tribunal, segons el Suprem, “és el que se situa en millors condicions per valorar les circumstàncies concorrents a la manifestació pretesa” i per “sospesar tots els interessos en joc”.

Vox va convocar aquestes manifestacions a totes les capitals de província d'Espanya per mostrar la seva disconformitat amb l'estat d'alarma provocat pel coronavirus que està aplicant el govern espanyol. La intenció és que tots els participants vagin en cotxe pel centre de les ciutats.