Societat Civil Catalana ha denunciat a la Fiscalia Superior de Catalunya el regidor de Capgirem Vic Joan Coma, que la setmana passada va animar a "abraçar" i "tossir fort" als militars desplegats a l'aeroport del Prat. L'entitat hi veu un presumpte delicte d'odi, tenint en compte que "una de les formes de contagi del Covid-19 és a través del contacte".

Coma va fer aquesta consideració en referència a l'anunci que la Unitat Militar d'Emergències (UME) desinfectaria l'aeroport barceloní per lluitar contra el coronavirus, però ahir dilluns va reconèixer a Twitter que "la broma era de molt mal gust", tot i "el marc militarista" que creu que està imposant el govern espanyol.

No obstant això, Societat Civil Catalana recorda que el Codi Penal recull la incitació a la violència i a la intimidació contra l'exèrcit. A més, creu que Coma va desitjar la mort dels militars quan va dir que, abraçant-los i tossint a la seva cara, "igual així se'n van i no tornen més". L'entitat opina que ho va dir "no perquè se'n vagin voluntàriament i no tornin, sinó perquè pateixin les pitjors conseqüències del Covid-19".