La resposta més dràstica per combatre la pandèmia del coronavirus ha estat en aquells estats governats per dones. En concret: Angela Merkel a Alemanya, Jacinda Ardern a Nova Zelanda, Sophie Wilmès a Bèlgica, Sanna Marin a Finlàndia, Mette Frederiksen a Dinamarca i Katrin Jakobsdottir a Islàndia.

Tots aquests països van aconseguir aplanar la corba gràcies a la presa de decisions proactiva. També es van preparar millor quant a material mèdic i equipament de protecció per al personal sanitari i el públic en general. A tall d'exemple, van prendre precaucions extremes i també van donar exemple. Jakobsdottir, primera ministra islandesa, va decidir aïllar-se voluntàriament després de detectar-se un cas de coronavirus a l'escola del seu fill.

Dinamarca va ser el segon país en confinar a tota la població i ara ja comença a aixecar les seves restriccions. El país ha registrat, fins ara, 5.635 casos i 237 morts, molt menys que els seus països veïns. O la laborista Jacinda Ardern ha definit el seu pla a Nova Zelanda com "el més estricte del món".