Unió de Pagesos de Mallorca havia posat d'imatge el raper Valtònyc per enviar un missatge de tranquil·litat a la ciutadania assegurant que el subministrament dels productes estava assegurat durant el confinament pel coronavirus. El lema de la campanya és 'Tu a casa, nosaltres t'omplim el rebost'. I en les darreres hores, aquest col·lectiu havia rebut insults i amenaces.

El president de VOX Balears, Jorge Campos, va exigir a Unió de Pagesos de Mallorca que retirés la fotografia de Valtonyc i finalment s'han fet enrere i han demanat disculpes. El secretari general de pagesos, Sebastià Ordinas, ha recordat que "persones de la cultura, la comunicació i la cuina han cedit la seva imatge de forma gratuïta i, malgrat la polèmica, ha estat un èxit".

Els últims en afegir-se a la polèmica han estat els membres que integren el Sindicato Unificado de Policia Illes Balears: "Volem condemnar la utilització de la imatge de Valtònyc, condemnat i pròfug de la justícia espanyola com a imatge publicitària d'una campanya d'Unió de Pagesos de Mallorca. No esteu fent cap favor al camp mallorquí i als vostres afiliats".

El cantant ha contestat amb ironia el cos policial: "Abans de condemnar res, el que heu de fer és aprendre a formular euroordres d'extradició, que no us surt bé ni una. Sembleu la Patri amb les enquestes. A veure si a la propera teniu més sort, 'panolis'".

A partir d'aquí, la SUP de les Illes Balears ha tornat a respondre a través de twitter: "La paciència és la nostra virtut". I Valtònyc ha conclòs des de Bèlgica: "Espero que sí, perquè això de vigilar aeroports i ports, ja s'ha vist que no és el vostre fort. Que es faci dolça la vostra espera, 'besis'".