El confinament pel coronavirus no ha estat cap obstacle per a Pedro Sánchez. Aquest divendres al migdia, el president espanyol ha decidit sortir del Palau de La Moncloa per anar a Móstoles. Allà hi ha l'empresa Hersill, amb la qual el govern espanyol ha arribat a un contracte per a fabricar 100 respiradors al dia. Durant la visita, a la qual només hi han assistit els fotògrafs oficials de La Moncloa, el dirigent socialista ha apel·lat a la "unitat" per a combatre la pandèmia. L'ha acompanyat el ministre de Sanitat, Salvador Illa

pedro sanchez fabrica respiradors coronavirus Pool Moncloa/Borja Puig de la Bellacasa

El Ministeri de Sanitat va tancar aquest dijous un contracte amb l'empresa madrilenya Hersill, ubicada a Móstoles, segons el qual la companyia fabricarà fins a 5.000 equips de respiració assistida en les pròximes setmanes. Serà durant un total de 50 dies, a raó de 100 respiradors al dia. En el seu discurs, equipat amb guants i mascareta, el president espanyol ha dit que l'aposta per la "producció nacional" ha de ser una de les "lliçons" de la crisi del coronavirus.

 

Paradoxalment, l'encarregat de defensar la visita de Sánchez ha estat Fernando Simón, que es troba confinat a casa seva després d'haver donat positiu per coronavirus. En la roda de premsa de La Moncloa, i de forma telemàtica des del seu domicili, el director del Centre d'Alertes i Emergències Sanitàries ha assegurat que "li costa creure que les tasques del president del govern no es puguin considerar essencials".

 

Segueix aquí l'última hora sobre el coronavirus Covid-19 a Catalunya, Espanya i el món